ArboristSite.com Sponsors
 
 


141 HUSKY Low emissons saw

Discussion in 'Chainsaw' started by ktoom, Nov 17, 2010.

  1. ktoom

    ktoom ArboristSite Operative

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    485
    Likes Received:
    138
    Location:
    Albany, New York
    We have one at work and i can't get the saw to stay running. 2 yrs ago we thought it needed a muffler cuz it wouldnt run right< but if u took the muffler off it would rung great. Sooo 2 yrs later we finally got a muffler and this is what happens. Sometimes its starts for or it won't even pop. When it does attempt to run for 5 seconds it wont take any throttle and then dies. The carb got rebuilt and muffler got replaced. 130 psi of compression. fuel filter not clogged. I do see air bubbles in the fuel line though. I tried searching on here to find people with the same problem but didnt find much info.
     
  2. ktoom

    ktoom ArboristSite Operative

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    485
    Likes Received:
    138
    Location:
    Albany, New York
    Bump
     
  3. scottr

    scottr Addicted to ArboristSite

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    1,965
    Likes Received:
    163
    Location:
    Alabama
    If the piston and cylinder look good and it runs on fast idle then you probably need to increase the idle speed. Did you buy the stainless steel replacement muffler ?
     
  4. ktoom

    ktoom ArboristSite Operative

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    485
    Likes Received:
    138
    Location:
    Albany, New York
    I believe they ordered the stock oem muffler. My boss asked me to get the saw going cuz I guess I'm the chainsaw guy at work. I went through the motions of trying to figure out why it won't run, but I was unsuccessful lol. I'm gonna keep messing with the carb cuz everything else seems to be okay.
     
  5. CGC4200

    CGC4200 Addicted to ArboristSite

    Joined:
    Sep 10, 2009
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    93
    Location:
    mid-south
    air bubbles?

    That sounds like a cracked or stiff fuel line that doesn't seal at carburetor or
    air purge/prime thingy.
     
    Last edited: Nov 18, 2010

Share This Page