ArboristSite.com Sponsors
 
 


husqvarna 136 carb settings?

Discussion in 'Chainsaw' started by Acornhill, Jan 20, 2013.

  1. Acornhill

    Acornhill enough said

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    1,042
    Likes Received:
    560
    Location:
    Maryland
    i have a customers little 136 and need to know the carb settings? idle high and low? i tried 1 1/8 to 1 1/2 but she will not stay running. i am going to check the carb to manifold and fuel filter as well.
     
  2. TreeTangler

    TreeTangler AboristSite Guru

    Joined:
    Sep 4, 2012
    Messages:
    636
    Likes Received:
    247
    Location:
    Northern Maine
    It really should at least run or start with those settings. Maybe something else is going on? What was it brought in for? What's it doing now?
     
  3. Acornhill

    Acornhill enough said

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    1,042
    Likes Received:
    560
    Location:
    Maryland
    it will start on choke and idle, once i turn the idle off it revs up real high and dies. i am thinking it is sucking air. it was brought in for a bad coil. (which for starters turned out to be a broken fuel line ). i replaced the fuel line and cleaned the filter. it started and ran for a few minutes, i went to set/adjust the carb and hust can't get it to idle down and run.
     
  4. Acornhill

    Acornhill enough said

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    1,042
    Likes Received:
    560
    Location:
    Maryland
    anyone have someting to try? any input for this? i messed with the saw again today and can't figure it out. it starts on choke and idles, i turn the choke off and it goes to wide open throttle and then dies. it does this ove r and over. i can keep it running if i use the choke like a throttle.
     
  5. Ranchero50

    Ranchero50 ArboristSite Member

    Joined:
    Nov 17, 2004
    Messages:
    87
    Likes Received:
    1
    Location:
    Hagerstown MD
    I have been afflicted by my brothers 137 this weekend. He managed to score the cylinder and I found when I tore it down that the 1/2" long green rubber hose for the impulse line was split. The new cylinder kit from eBay isn't the same so my impulse line isn't tight enough and I'm having the same problem. Reading that these are just wrong color Poulan's isn't surprising.

    Good luck,
    Jamie
     
  6. Mastermind

    Mastermind Work Saw Specialist

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    33,073
    Likes Received:
    21,709
    Location:
    Tennessee
    Start at 2-2 1/2 turns out. Those small engines don't develop enough of a low pressure signal at the venturi to set "normally".
     
  7. Acornhill

    Acornhill enough said

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    1,042
    Likes Received:
    560
    Location:
    Maryland
    hey Randy thanks i will try that, I can usually figute these things out pretty quick but this one has me baffled. I will report back.
     

Share This Page