ArboristSite.com Sponsors
 
 


Problem with the PTO on my bucket truck

Discussion in 'Large Equipment' started by WolverineMarine, Apr 29, 2010.

  1. WolverineMarine

    WolverineMarine ArboristSite Operative

    Joined:
    Apr 10, 2008
    Messages:
    258
    Likes Received:
    44
    Location:
    NW, Ohio
    Hey guys..I had been using my 83' Ford F-800 bucket truck for about 5 hrs on a job, and I was moving the boom back into place from the lower controls, and all of the sudden..the truck shut down..it will run fine with the PTO not engaged, but as soon as you try to put it in..it quits..this is quite a problem as I had to leave the truck at the customers house with the boom not in the cradle, and the outriggers are still out..I'm PRAYING this is an easy fix..but..somehow I know its not..I need some help ASAP so I can maybe prevent having to call a mechanic to fix this damn thing
     
  2. Torin

    Torin AboristSite Guru

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    623
    Likes Received:
    114
    Location:
    NH
    It sounds like a valve is sticking and the pressure relief isn't working. If the pump deadheads, it could kill the engine. I'm not a mechanic, just thinking out loud.
     
  3. WolverineMarine

    WolverineMarine ArboristSite Operative

    Joined:
    Apr 10, 2008
    Messages:
    258
    Likes Received:
    44
    Location:
    NW, Ohio
    It ended up being a couple of loose electrical connections in the relay box behind the seat..thank god..simple and easy fix..
     

Share This Page